در رگ تاک

یادداشت ها و آثار امیر مقامی

در رگ تاک

یادداشت ها و آثار امیر مقامی

در رگ تاک

با قرآن

* یا داوُدُ إِنَّا جَعَلْناکَ خَلیفَةً فِی الْأَرْضِ فَاحْکُمْ بَیْنَ النَّاسِ بِالْحَقِّ وَ لا تَتَّبِعِ الْهَوی‏ فَیُضِلَّکَ عَنْ سَبیلِ اللَّهِ إِنَّ الَّذینَ یَضِلُّونَ عَنْ سَبیلِ اللَّهِ لَهُمْ عَذابٌ شَدیدٌ بِما نَسُوا یَوْمَ الْحِسابِ
اى داوود ما تو را در زمین خلیفه [و جانشین] گردانیدیم پس میان مردم به حق داورى کن و زنهار از هوس پیروى مکن که تو را از راه خدا به در کند در حقیقت کسانى که از راه خدا به در مى‏روند به [سزاى] آنکه روز حساب را فراموش کرده‏اند عذابى سخت‏خواهند داشت

ص / 26

بایگانی
آخرین نظرات
پیوندهای روزانه

همایش ضرورت تحول در حقوق بین الملل خصوصی ایران

دوشنبه, ۴ اسفند ۱۳۹۳، ۰۲:۵۸ ب.ظ

به مناسبت هشتادمین سالگرد تصویب مقررات حقوق بین الملل خصوصی در قانون مدنی، همایش ملی ضرورت تحول در حقوق بین الملل خصوصی ایران، روز چهارشنبه ششم اسفند در پردیس فارابی دانشگاه تهران، برگزار می گردد. در این همایش از خدمات دکتر نجادعلی الماسی، استاد برجسته علم و اخلاق دانشگاه تهران و نویسنده کتاب «تعارض قوانین» تقدیر خواهد شد. در اولین نشست این همایش نیز فرصت آن را خواهم داشت تا به نقد زبانی مقررات حقوق بین الملل خصوصی ایران بپردازم. برنامه همایش را از اینجا دریافت کنید. چکیده مقاله بنده نیز در ادامه مطلب در دسترس است:

 

زبان نارسای مقنّن در حقوق بین­الملل خصوصی ایران

 امیر مقامی

عضو هیئت علمی گروه حقوق دانشگاه شهید اشرفی اصفهانی

 

چکیده:

زبان، ابزار انتقال پیام است و این پیام برای حاکم، اراده چگونگی اعمال قدرت را معرّفی می­کند. مصوّبات مجالس قانونگذاری نیز از آنجا که گاه در میان پیشنهادهای ناهمگن و گوناگون نمایندگان، از میان انبوهی از واژه­ها و در میانه کشاکش­های سیاسی و شخصی نمایندگان، به کرسی اقتدار می­نشینند ممکن است از یکدستی و گویایی لازم برای انتقال پیام برخوردار نباشند. چه بسا شاید مقنّن عرفی، نمی­تواند حکیم باشد و لاجرم گاه در بیان نیات خود نیز دچار زبان­گرفتگی می­شود.

لکنت تقنینی در حقوق بین­الملل خصوصی ایران کم نیست، از جمله در مواد 963 و 968 و 973 قانون مدنی و حتی در قانون تازه به تصویب رسیده­ی تعیین تکلیف تابعیت فرزندان ناشی از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی. رویکرد زبانی مقاله حاضر به این نتیجه منجر خواهد شد، که فارغ از هرگونه تحوّل ماهوی در حقوق بین­الملل خصوصی و نیز بدون توجه به ادبیات کهنه این بخش قانون مدنی پس از گذشت هشتاد سال، از منظر نگارشی و زبانی نیز نیاز به بازنویسی شکلی و ماهوی این قواعد، غیرقابل انکار است.

 

واژگان کلیدی:

زبان، نگارش، قانونگذار، قانون مدنی، تابعیت، تعارض قوانین، احاله.

 

نظرات  (۲)

سلام دکتر
فایل سخنرانی رو تو سایت نمی گذارید؟
ممنون میشم
پاسخ:
شاید در روزهای آینده فایل صوتی در همین وبلاگ منتشر شود
سلام اقای مقامی
دست شما درد نکنه، توی یکی از کامنتایی که جواب داده بودید تحصیل در دانشگاه پیام نور رو نقطه تاریک تحصیلات تون شمرده بودید، واقعا ممنونم که به ما دانشجویان سختکوش پیام نور در همه مقاطع اینقدر احترام گذاشتید.
همیشه شما رو که در ارشد پیام نور درس خونده بودید الگو قرار داده بودم ولی دیگه الان!!!!!!!!!!!!! واقعا برای خودم متاسفم، خیلی ممنون که پیام نور رو زیر سوال بردید با این حرفتون!!!!!!!!!
از یک ادم دانشگاهی مثل شما بعید بود، امیدوارم وجدانتون راضی باشه
پاسخ:
      متاسفم که باعث ناراحتی شما شدم اما اشکالات من به دانشگاه پیام نور، مدیریت و بی برنامگی های آن، ایجاد اختلالش در فضای آموزشی کشور و به ویژه اجحافاتی است که در حق خودم کرده است نه عزیزانی که در این دانشگاه تحصیل و تدریس میکنند و بعضا دوستان خوب من هستند. برای شما هم امید موفقیت دارم.

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">