در رگ تاک

یادداشت ها و آثار امیر مقامی

در رگ تاک

یادداشت ها و آثار امیر مقامی

در رگ تاک

با قرآن

* یا داوُدُ إِنَّا جَعَلْناکَ خَلیفَةً فِی الْأَرْضِ فَاحْکُمْ بَیْنَ النَّاسِ بِالْحَقِّ وَ لا تَتَّبِعِ الْهَوی‏ فَیُضِلَّکَ عَنْ سَبیلِ اللَّهِ إِنَّ الَّذینَ یَضِلُّونَ عَنْ سَبیلِ اللَّهِ لَهُمْ عَذابٌ شَدیدٌ بِما نَسُوا یَوْمَ الْحِسابِ
اى داوود ما تو را در زمین خلیفه [و جانشین] گردانیدیم پس میان مردم به حق داورى کن و زنهار از هوس پیروى مکن که تو را از راه خدا به در کند در حقیقت کسانى که از راه خدا به در مى‏روند به [سزاى] آنکه روز حساب را فراموش کرده‏اند عذابى سخت‏خواهند داشت

ص / 26

بایگانی
آخرین نظرات
پیوندهای روزانه

۴ مطلب در آذر ۱۳۹۹ ثبت شده است

در بیست و هشتمین نشست #سحبا و در همکاری مشترک با بنیاد بیگدلی، با آقای دکتر محمدرضا ضیایی بیگدلی استاد دانشگاه علامه طباطبایی و از پیشگامان آموزش و ترویج #حقوق_بین‌الملل در ایران به گفتگو خواهیم نشست تا این استاد مسلم و برجسته از روش‌شناسی آموزش حقوق بین‌الملل سخن بگویند.
اگر به عنوان دانشجوی حقوق احساس می‌کنید درس حقوق بین‌الملل، متفاوت، پیچیده، غیرمنعطف یا غیرکاربردی است و نیز اگر اکنون یا در آینده حقوق بین‌الملل را آموزش می‌دهید یا خواهید داد، این گفتگو را دنبال کنید تا از تجربه بی‌نظیر این استاد گرانقدر بهره‌مند شوید.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۸ آذر ۹۹ ، ۱۸:۴۴
امیر مقامی

مقاله

مبانی ممنوعیت مصرف و تجارت غذایی حیوانات وحشی از منظر حقوق بین‌الملل (با نگاهی به انتقال ویروس کرونا از خفاش به انسان)

فصلنامه پژوهش حقوق عمومی
ش ۶۷، تابستان ۱۳۹۹

پیرو فراخوان و دعوت فصلنامه پژوهش حقوق عمومی دانشگاه علامه طباطبایی، مقاله‌ای با مشارکت و همکاری دو دوست ارجمندمان آقایان ملت و احسن‌نژاد تدوین کردیم تا بگوییم باید به روند تغذیه از #حیوانات_وحشی پایان داد تا بشریت هم آرام گیرد. بخش‌های مرتبط با حقوق بشر و تحلیل محدودسازی حق بر غذا و حق انتخاب غذا به علاوه بخش تعهد به پیشگیری از بلایا و نیز ساختار #تحقیق با همفکری دوستان توسط بنده نگارش و تنظیم شده است.
امید است که مقبول طبع مخاطبان نیز باشد. ویژه‌نامه مجله اخیرا با عنوان شماره ۶۷ام منتشر شده است.

چکیده:
مطابق گزارش‌های سازمان بهداشت جهانی، ویروس کرونا به عنوان علت بیماری کووید19 ریشه در انتقال ویروس از خفاش به انسان داشته‌است. بسیاری از این نوع بیماری‌های کشنده، ناشی از تغذیه انسان از حیوانات وحشی است که منجر به تهدید امنیت انسانی میلیاردها انسان و مرگ چندصدهزار نفر شده است. این پژوهش با روش توصیفی – تحلیلی به دنبال یافتن بنیان‌هایی برای ممنوع شناختن یا ممنوع ساختن تولید، مصرف و تجارت غذایی حیوانات وحشی در چارچوب حقوق بین‌الملل است. بدین منظور و با ارائه استدلال‌های حقوقی تبیین شده است که اولاً حق برغذا مانع ممنوع‌شناختن این اقدامات نیست و حتی مؤید آن است. ثانیاً تعهدات دولت‌ها درخصوص پیشگیری از بلایا ایجاب می‌کند تولید، مصرف و تجارت مصرف غذایی این حیوانات را ممنوع سازند. علاوه بر این، در فرض عدم ممنوعیت صریح نیز زیان‌های گسترده ناشی از مصرف حیوانات وحشی، دولت‌های قاصر از باب ورود خسارت مسئولیت بین‌المللی دارند. همچنین حفاظت از تنوع زیستی ایجاب می‌کند حقوق بین‌الملل چنین مصارفی را ممنوع سازد. بنابراین پیشنهاد می‌شود دولت‌ها از طریق انعقاد معاهده‌ای مشخص نسبت به توقف روند حاضر اقدام نمایند.

دریافت مقاله:
https://qjpl.atu.ac.ir/article_12032.html 

تمامی مقالات این شماره (ویژه‌نامه #کرونا)
https://qjpl.atu.ac.ir/issue_2180_2181.html 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۵ آذر ۹۹ ، ۲۳:۲۶
امیر مقامی